tvguide-walkingdead

The Walking Dead är tillbaka

En av de populäraste serierna på jorden just nu, rankad 184e bästa serien genom tiderna av medlemmarna på IMDb och en av de mest nedladdade serierna är nu alltså tillbaka med säsong 7!

The Walking Dead öppnar årets säsong i vanligt manér att slå till med en öppning strax innan Halloween för att höja stämningen rejält. Den 23e oktober slår dörrarna upp för första avsnittet på AMC i USA. I vanlig ordning så kommer säsongen innehålla 16 avsnitt där varje avsnitt ligger på drygt 40 minuter. Det kommer sändas ett avsnitt i veckan i åtta veckor, sen blir det en sedvanlig paus fram till februari 2017 då de resterande åtta avsnitten ska sändas. Det är fortfarande Frank Darabont som håller i spakarna för TV-serien som är baserad på serietidningen med samma namn. Förutom serietidning så finns Walking dead numera även som dataspel, vilket du kan läsa mer om här.

Här i Sverige så kommer du kunna se avsnittet den 24e oktober efter filmen som syns klockan 21.00 på kanal 9 som även förra året. Detta kommer vara standard att avsnittet hamnar efter klockan 21-filmen, så någon fast tid finns inte. Att avsnittet släpps bara en dag efter det släpps i USA är dock en mycket stort plus enligt oss då Sverige ibland kan vara bra sega att ta in serier. Så om du inte kommit in i Halloweenkänslan ännu så är det bara att grotta ner dig med chips och jordnötsringar den 24e oktober och njuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *