sense8-tvguide

Nya Sense8 från Netflix

Netflix har minst sagt blivit ett av de största namnen när det kommer till underhållning under 010-talet. De har mer eller mindre tagit över världen speciellt när det kommer till TV-serier och har blivit kända för att vara nytänkande och producerar högkvalitativa serier år efter år.

I år så har de slagit ihop sina innovativa huvuden med inga mindre än skaparna av Matrix och kommit upp med en Sci-Fi serie som kommer imponera på många seriefantaster världen över! När vi säger Sci-Fi så tänk inte så mycket Sci-Fi som just Matrix, utan en vanlig värld med lite extra finesser helt enkelt. Serien som heter Sense8 följer åtta stycken olika karaktärer som lever helt separata liv över hela världen. Utan att avslöja för mycket om karaktärerna eller handlingen så har vi först en isländsk DJ som lever i London, en poliskonstapel i Chicago, en sydkoreansk stjärn i kickboxningsvärlden, en minibussförare från Kenya, en låssmed från Berlin, en apotekare från Mumbai, en skådespelare i Mexico City och bloggare och transkvinna från San Francisco.

Dessa åtta karaktärer lever som ni kan läsa olika liv på helt olika platser i världen men kopplas plötsligt ihop när de alla får samma vision vid samma tillfälle. Vid detta tillfälle så inser de att de kan kommunicera med varandra och även ta del utav varandras olika kunskaper, språk och deras minnen från andra sidan världen. Det hela får dock en törn till det värre när de inser att det finns något som kallas viskare som jobbar för att jaga ner dessa telepatiska människor, och nu måste de jobba tillsammans för att överleva.

Serien lanserade sin första säsong nu i juni 2015 men det blev i augusti klart att även en andra säsong ska börjas spelas in till vår förtjusning! Gillar du Sci-Fi serier som ändå håller en ganska relativ verklig handling så tror vi Sense8 kan vara något för dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *