tv-guide-thegrandtour

The Grand Tour har lanserats

Top Gear är kanske ett av de mest ikoniska tv-programmen i världen genom tiderna. Med över 800 avsnitt så har bilserien gått igenom nära på varje bil i världen och ett stort antal kändisar har varit gäster på programmet som ibland liknas vid en Talk-show istället för en bilserie. Under förra året så blev det dock bråk inom produktionen och det slutade med att en av de tre programledarna fick sparken. Efter nyheten att Jeremey Clarkson sparkades så sade även Richard Hammond och James May upp sig och trion beslöt sig senare att starta sin egen tv-serie: The Grand Tour.

Det är företaget Amazon Prime som ligger bakom produktionen som minst sagt har varit ett omtalat ämne över hela världen. Serien har bland annat fått den största budgeten någonsin för en serie och slår därmed ”riktiga” serier som Game of Thrones och The Walking Dead. De tre grabbarna som blivit kända för sin hårda brittiska humor, våldsamma bilkörning och oförglömliga äventyr har nu i november lanserat den första säsongen av just The Grand Tour där upplägget kommer att vara mest detsamma som under Top Gear. De testar de nyaste bilarna, gör galna utmaningar och intervjuar kändisar och låter dem köra deras ”resonligt prissatta bil”.

Vi har varit många som längtat länge på att serien skulle lanseras, det har tagit nästan två år för dem att få ihop första säsongen efter nyheten kom att trion lämnade Top Gear och istället startade sin egen serie. De första tre avsnitten har hittills kommit ut och snabbt blivit hyllade av publiken som uppskattar serien minst lika mycket som det ”gamla” Top Gear. Vi i Sverige får dock vänta ett tag att se serien som ännu inte börjat sändas i Sverige eller några nyheter om hur det kommer sändas. Enligt oss så kommer det säkerligen att läggas till i någon slags streamingtjänst på nätet. Kika in trailern här nedan och säg vad ni tycker!

Filmer 1a december 2016

När det kommer till film på TV ikväll så kan vi ge några blandade tips om våra favoriter.

  • Me and Earl and the Dying Girl – C More Hits kl 20.10. En mörk dramakomedi med mycket starkt skådespeleri av unga skådespelare.
  • Inside Out – Viasat Film Family kl 20.30. En av de mest hyllade animerade filmerna 2016, vi är ett stort fan!
  • In Bruges – TV4 Film kl 23.05. Action med starka komiska inslag med Colin Farrell, Brendan Gleeson och Ralph Fiennes i rollerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *