Riverdale är det hetaste high school dramat på mycket länge

Riverdale

I det amerikanska tonårsdramat Riverdale får du följa ungdomarna Archie Andrews, Betty Cooper, Veronica Lodge, Jughead och Cheryl Blossom efter att quarterbacken och tillika Cheryls tvillingbror mystiskt har blivit mördad.

Serien utspelar sig i den lilla amerikanska staden Riverdale och är ett klassiskt high school drama med allt vad det innebär. När skolåret startar känns det som Archie Andrews har hela världen på sina axlar. Han har bestämt sig för att satsa på sin karriär inom musikbranschen men efter att ha haft en sommarfling med sin musiklärare kompliceras saken. Hans vapendragare och bästa vän Jughead Jones går igenom en tuff period i livet och bor vid en utebio på grund av ett trasigt förhållande med sin pappa. Archies barndomsvän och granne Betty Cooper har fått en crush på honom och det blir ännu mer komplicerat när Veronika Lodge ankommer till Riverdale efter att tidigare ha bott i New York. Archie och Veronika får genast en kemi men vågar Veronika riskera att förstöra sin vänskap med Beccy för att verkställa sina känslor för Archie?

Den fjärde juli mördas quarterbacken Jason från den extremt rika familjen Blossom. Mordet sätter hela Riverdale i chock och polisen har ingen aning vem som kan ligga bakom det hemska mordet. Ungdomarna försöker tillsammans ta reda på vem som ligger bakom mordet på skolans favorit men den som ligger bakom mordet har andra planer.

Riverdale är det hetaste tonårsdramat på länge och kan jämföras med klassiker som Gossip Girl och O.C. Serien har verkligen lyckats fånga de vardagliga problemen och draman som uppstår i en småstad. Samtidigt följer vi med spänning genom hela säsongen upplösningen på vem det är som kan ha mördat Jason Blossom. Du kan inte tro vem det är som ligger bakom det.  Hela säsong 1 finns ute på Netflix och efter succén är det redan planerat med en säsong 2 som börjar filmas i juni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *