oscargalan-2017

Oscarsgalan 2017

Oscarsgalen är enligt många det absolut största momentet inom filmindustrin i världen. Varje år hålls galan i Hollywood, Los Angeles i USA vilken ses av många som filmvärldens hem. Sedan 2002 har galan hållits på Dolby Theather på Hollywood Boulevard och det är även här den 89e upplagan av galan kommer hålla hur även i år.

Den 26e februari så är det dags för årets upplaga av Oscarsgalan som i år är presenteras av talk show-hosten och komikern Jimmy Kimmel som är värd för galan för första gången. Årets mest nominerade film är som ni alla kanske vet musikaldramat La La Land med Emma Stone och Ryan Gosling i huvudrollerna som har hela 14 nomineringar. Därefter kommer filmerna Arrival och Moonlight med 8 nomineringar vardera följt av Hacksaw Ridge, Lion och Manchester by the Sea med 6 vardera.

Enligt tradition delar förra årets vinnare av priserna bästa skådespelerska, bästa skådespelare, bästa kvinnliga biroll och bästa manliga biroll ut årets priser, vilket blir från Leonardo DiCaprio, Brie Olsen, Alicia Vikander och Mark Rylance. Som vanligt börjar galan i svensk tid mitt i natten mellan den 26e och den 27e februari, så det blir ännu en uppesittarkväll att se fram emot i år!

Årets gala hamnar dock lite i skymundan inför 90-årsjubileét som kommer ska nästa år. Planerna kring nästa års gala har ännu inte blivit släppta men vi gissar självklart på att det är något stort som väntar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *